09 273 55 55

Immo te koop in Eke

Immo te koop in Eke

Overweegt u te gaan wonen in Eke (Nazareth)? Dan zal u waarschijnlijk beroep doen op een vastgoedkantoor zoals Immo Da Vinci bij uw zoektocht naar een geschikt huis of appartement.

Wonen in Eke

Eke is een deelgemeente van de Oost-Vlaamse gemeente Nazareth en is een lint- of straatdorp. Het kent een oppervlakte van ongeveer 10 km2, waarop ruim 5.000 inwoners wonen. Met jaarlijkse Rommelmarkten, Jumpings en cultuurevenementen is het zowel een rustige als een gezellige omgeving om in te wonen.

Waarom immo kopen in Eke?

Ondanks de kleinere omvang, valt er toch wat te beleven in de deelgemeente. Zo zijn de bekendste bezienswaardigheden van Eke de voormalige Brouwerij Ide, het Kasteel van Eke en de Sint-Amanduskerk. Om te winkelen bent u in Eke ook op de juiste plaats. Naast de winkels in het centrum van Eke, bent u niet ver verwijderd van de shoppinggelegenheden in het Centrum van Gent of van Driespoort Shopping Deinze. Wanneer u in Eke bent, vergeet dan niet te proeven van de lokale specialiteiten, zoals Eekse paté, Het Blondje van Nazareth of het bijpassende Goestingske van Nazareth. Gaat u liever meer uitgebreid uit eten? Dan kan u zeker terecht in één van de verschillende Eekse horecazaken. Bonaparte op de Steenweg, Ten Ede op de Ten Edestraat of Mac Pudding te Sluis zijn slechts enkele voorbeelden van wat de deelgemeente van Nazareth te bieden heeft. Tot slot is het er prachtig wandelen door middel van de leuke wandelroutes die de gemeente Nazareth biedt.

Kortom, een huis of appartement kopen en wonen in Eke is zowel rustig als spannend, en het is een goede investering in immo.

Vastgoed kopen in deze straatdorp

Eke kent een ideale ligging. Zoals hierboven vermeld is de deelgemeente een lintdorp. De N60 loopt dwars door Eke heen. Daarnaast zijn de autowegen E17 en N35 zeer dichtbij, waardoor steden als Brugge (60 km), Gent (19 km), Deinze (10 km) en Kortrijk (45 km) gemakkelijk bereikbaar zijn met de wagen. Neemt u liever de trein? Geen probleem, dan kan via Station Eke-Nazareth.

Verder beschikken Eke en bij uitbreiding Nazareth over een aanbod aan onderwijsfaciliteiten. De Gemeentelijke Basisschool Eke - De Vlinderboom, Vrije gemengde Basisschool Eke en Basisschool School van Morgen zijn slechts enkele voorbeelden. Door de goede verbinding met Gent en Deinze kunnen middelbare scholieren en studenten makkelijk daar terecht voor hun educatie.

Ons Immo aanbod in Eke

Bent u overtuigd van Eke? Wij ook! Hieronder vindt u ons immo aanbod in Eke.

Eke toch niet helemaal wat u zoekt?

Vindt u niet meteen uw gading in Eke? Bekijk dan zeker ook ons aanbod in de nabij gelegen gemeenten zoals De Pinte, Merelbeke, Gent, Deinze, Oosterzele, of meer.

Nog vragen of nood informatie? Aarzel dan uiteraard niet Immo Da Vinci te contacteren. We helpen u graag verder met uw zoektocht naar huis of appartement!