09 273 55 55

Investeren in vastgoed in het Gent? Immo Da Vinci is uw wegwijzer

Is het anno 2024 nog zinvol om te investeren in vastgoed? Het antwoord is kort: Ja. Investeren in vastgoed is en blijft een slimme manier om uw geld te beleggen om verschillende redenen. Maar hoe pakt u dit aan? Welke overwegingen maakt u best?

Bij Immo Da Vinci staan onze experts klaar om u te assisteren bij vastgoedinvesteringen, zowel bij eenmalige als bij langetermijn vastgoedbeleggingen.

Ontdek alles over investeren in vastgoed met Immo Da Vinci.

Waarom investeren in vastgoed loont

Investeren in vastgoed is en blijft een verstandige keuze vanwege verschillende redenen die zowel financiële als strategische voordelen bieden aan investeerders. Enkele voorbeelden zijn de volgende:

 • Allereerst biedt een vastgoedinvestering een stabiele bron van inkomsten door middel van betrouwbare verhuurinkomsten. Dit kan een consistente cashflow genereren voor investeerders, waardoor ze een passief inkomen kunnen opbouwen.
 • Daarnaast heeft vastgoed de neiging om in waarde te stijgen na verloop van tijd. Historisch gezien hebben vastgoedbeleggingen een solide rendement opgeleverd, en dat rendement ligt doorgaans hoger dan andere traditionele beleggingsvormen.
 • Bovendien genieten vastgoedbeleggers van verschillende fiscale voordelen. Dit kan onder meer het aftrekken van hypotheekrente, afschrijvingen op het vastgoed en andere belastingvoordelen omvatten.
 • Ook biedt een vastgoedinvestering bescherming tegen inflatie. Huurinkomsten kunnen vaak worden geïndexeerd, wat betekent dat ze meestijgen met de inflatie.

5 redenen om te investeren in vastgoed in en rond het Gentse

De voordelen van investeren in vastgoed, dat smaakt naar meer. Deze voordelen worden echter versterkt wanneer u investeert in vastgoed in en rond Gent. Er zijn diverse redenen waarom het steeds een goed moment is om te investeren in de vastgoedmarkt van Gent.

1. Een steeds meer groeiende huurmarkt

Gent kent een grote huurmarkt, vanwege stijgende koopprijzen en de uitgebreide werkgelegenheid van zowel Belgische als internationale bedrijven. Daarnaast willen mensen graag dichter bij het werk gaan wonen door de kilometerheffing op personenwagens, wat huren in Gent steeds aantrekkelijker maakt.

2. Steeds verder in ontwikkeling

Verder is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen in volle ontwikkeling. Gent heeft de afgelopen jaren aanzienlijke stadsontwikkelingsprojecten gezien, gaande van het bouwen van extra woongelegenheden tot grondige renovaties. Hiermee doelt de stad op een hogere de levenskwaliteit van bepaalde wijken of stadsdelen.

3. De thuishaven van heel wat studenten

Ook is Gent is één van de grote studentensteden in België. Met verschillende hoog aangeschreven universiteiten en hogescholen, trekt de stad jaarlijks een groot aantal studenten aan. Dit creëert een vraag naar studentenhuisvesting en investeringsmogelijkheden in residentieel vastgoed.

4. Met het oog op de toekomst

De bekende betonstop maakt het lastiger om op het platteland te bouwen, waardoor steeds meer mensen de voordelen ervaren van het hebben van alle winkels en voorzieningen op loop- en fietsafstand. Dit maakt investeren in vastgoed in een grote stad als Gent aantrekkelijk voor investeerders met het oog op de toekomst.

5. Uitstekende bereikbaarheid

Tot slot is de centrale ligging van de Stroppenstad ook een grote troef. Gent ligt strategisch tussen Brussel, Antwerpen en andere belangrijke Europese steden. Deze locatie maakt het een aantrekkelijke locatie voor zowel bedrijven als bewoners, wat resulteert in een hoge vraag naar vastgoed.

Onze werkwijze

Overweegt u te beleggen in vastgoed in Gent? Dan weet u dat zo’n investering gepaard gaat met een zorgvuldige afweging van verschillende factoren. Laat u bijstaan door Immo Da Vinci, en vind het pand dat het best bij u past.

Kennismaking

Het beginpunt investeren in vastgoed met Immo Da Vinci omvat een grondige kennismaking, waarbij we graag uw verwachtingen, behoeften en verlangens in kaart brengen. 

Onderzoek en ondersteuning

Samen met u bekijken we wat er mogelijk is binnen uw budget, en onderzoeken we welk investeringsvastgoed het beste bij uw investeringsprofiel past. We nemen ook de regio in overweging en kijken naar investeringsmogelijkheden in Gent, zijn deelgemeenten, of de omliggende gemeenten rond Gent. U kunt vertrouwen op gepersonaliseerd advies van deskundigen.

Verhuurbegeleiding

We bieden ook ondersteuning want de verhuur van uw investeringspand betreft. We helpen u bij het vaststellen van een realistische huurprijs, we stellen een gedetailleerd verhuurdossier samen met alle relevante informatie over uw pand en we brengen het pand aan de man door middel van een uitgebreide marketingcampagne. Tot slot zorgen we voor de ondertekening van een actueel huurcontract, de blokkering van de huurwaarborg, een uitgebreide plaatsbeschrijving en de nodige registraties.

Wat zeggen onze klanten

 • Zeer tevreden over de samenwerking met Guillaume bij de verkoop van ons appartement. Na een negatieve ervaring met een ander kantoor zijn we overgestapt naar Immo Da Vinci. Guillaume maakt duidelijke beloftes en afspraken en maakt die ook waar. Aanrader!
  Matthias V
 • Zeer professioneel & vriendelijk geholpen geweest, bedankt Kevin Eeckhoudt!
  Robin Boone
 • Wij hebben een nieuwbouw gekocht via Immo Da Vinci. Vanaf het 1ste contact was het een zeer positieve ervaring. We werden vriendelijk ontvangen en de voorstelling van het project waarin we interesse toonde was ook heel professioneel. Alle vragen die we hadden tijdens en na ons gesprek, werden snel correct beantwoord. Immo Da Vinci is hierdoor een aanrader en ik wil ook onze makelaar Fanny extra bedanken voor alle moeite die ze gedaan heeft.
  Simon Dillen
 • Zonder twijfel een van de beste vastgoedmakelaars. Onze contactpersoon Kevin Eeckhoudt was uiterst behulpzaam, enthousiast, kent zijn vak, denkt actief mee, neemt initiatief waar nodig en hield ons bijna in real-time op de hoogte van de vorderingen in het dossier van onze aankoop. Absoluut aan te raden!

  Simon Vanderkerken
  Simon Vanderkerken
 • De aanpak van Immo Da Vinci heeft ons aangenaam verrast!
  De efficiënte aanpak van Kevin en collega Mathieu heeft ons enorm goed geholpen.
  Ik raad dan ook iedereen Immo Da Vinci aan!
  An Strobbe

Ontdek onze panden

Klaar voor de stap naar investeringsvastgoed? Ontdek onze panden!
Onze panden