09 273 55 55

Immo in Sint-Amandsberg kopen?

Immo in Sint-Amandsberg kopen?

Overweegt u te gaan wonen in Sint-Amandsberg? Dan zal u waarschijnlijk beroep doen op een vastgoedkantoor zoals Immo Da Vinci bij uw zoektocht naar een geschikt huis of appartement.

Wonen in Sint-Amandsberg

Sint-Amandsberg is een deelgemeente van de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad Gent en heeft als postcode 9040. Het kent een oppervlakte van 6m2 en heeft ruim 20.000 inwoners. Met zijn jaarlijkse Negenmeimarkt, gemeentefeesten en jeugdevenementen is het een aangename en sympathieke buurt om in te wonen.

Waarom immo in Sint-Amandsberg kopen?

Er valt enorm veel te doen in Sint-Amandsberg. Zo zijn enkele bekende bezienswaardigheden de verschillende kerken in elke wijk, het Groot Begijnhof Sint-Amandsberg, Camp Santo of de kastelensite van Destelbergen en Sint-Amandsberg. Shopt u graag? Dan heeft deze deelgemeente van Gent ook heel wat te bieden. Zo kan u al wat winkels terugvinden in het centrum, en liggen de winkelstraten van Gent Centrum en Shopping Gent Zuid slechts 10 minuten verderop. Vergeet tijdens uw shoptripje niet te proeven van de lokale specialiteiten als Naft bier, Stoverij en Kroakemandels. Schuift u liever uw benen onder tafel en laat u zich graag culinair verwennen? Dan kan u terecht in de vele horecazaken, waaronder Alainproviest in de Rozenbroekstraat, De Pastinaak in de Achterstraat of in Alphonsius op de Antwerpsesteenweg. Tot slot is ook wandelen in Sint-Amandsberg ook prachtig.

Kortom, een huis of appartement kopen en wonen in Sint-Amandsberg is niet alleen zeer aangenaam, het is ook een nuttige investering.

Nog meer redenen om voor Sint-Amandsberg te kiezen

Sint-Amandsberg is zeer goed gelegen. De deelgemeente ligt tussen de R4 en de R40, de twee Gentse ringen die verbonden worden met de N70. Deze ligging zorgt ervoor dat de andere deel- en buurgemeentes van Gent makkelijk bereikbaar zijn met de wagen. Ook de E17, N9 en E40 zijn vlot bereikbaar vanuit Sint-Amandsberg, waardoor steden als Brugge (59 km), Roeselare (73 km) en Antwerpen (55 km) makkelijk te bezoeken zijn. Reist u liever met de trein? Dan brengt het station Gent-Dampoort u overal naar toe.

Verder beschikt de deelgemeente van Gent over een ruim aanbod aan onderwijsfaciliteiten, gaande van kleuter- en basisscholen tot middelbare scholen. De Basisschool "De Wijze Boom", Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege en Sint-janscollege Oude Bareel zijn slechts enkele voorbeelden. Naast kinderen kunnen ook volwassenen het een en het ander opsteken in Sint-Amandsberg, onder meer door het CVO Groeipunt campus Sint-Amandsberg of aan de Arteveldehogeschool campus Sint-Amandsberg.

Ons Immo aanbod in Sint-Amandsberg

Hebben we u kunnen overtuigen, en bent u nu op zoek naar een woning in Sint-Amandsberg? Bekijk dan zeker eens ons aanbod.

Toch een andere locatie in gedachten?

Vindt u niet meteen uw gading in Sint-Amandsberg? Bekijk dan zeker ook ons aanbod in de nabij gelegen gemeenten zoals Gent, Destelbergen, Gentbrugge, Wondelgem of Evergem.

Hebt u vragen of nood informatie? Aarzel dan uiteraard niet Immo Da Vinci te contacteren. We helpen u graag verder met uw zoektocht!