09 273 55 55

Immo in Lochristi kopen

Immo in Lochristi kopen

U denkt eraan immo te kopen in Lochristi? Dan zult u waarschijnlijk de hulp van een vastgoedkantoor zoals Immo Da Vinci inschakelen bij uw zoektocht naar een geschikte woning of appartement.

Wonen in Lochristi

De gemeente Lochristi, met postcode 9080, ligt in Oost-Vlaanderen, is ongeveer 60 km2 groot en telt zo’n 23.000 inwoners. De naam Lochristi is afgeleid van “Lo”, wat vroeger “Open plek in een bos” betekende. Later hebben de monniken er “Lo Christi” van gemaakt. Naast Lochristi, bestaat de gemeente ook nog uit de deelgemeenten Beervelde, Zaffelare en Zeveneken.

Waarom immo kopen in Lochristi?

Er valt veel te beleven in Lochristi. Zo zijn er de bekende bezienswaardigheden als het Kasteel Rozelaar, de Hoeve met duiventoren en natuurlijk de beschermde villa’s. In het ruime winkelaanbod van Lochristi vindt elkeen wel zijn ding. Sinds begin jaren 1970 vinden eveneens de Lodejofeesten jaarlijks plaats in Lochristi. Tussen 1950 en midden jaren '80 trok het Begonia-festival in Lochristi veel bezoekers. In 2016 werd dit festival eenmalig voortgezet als het succesvolle kunsten- en bloemenfestival Ambrosiana. Er is ook elke week een markt in het centrum van Lochristi. 

Kortom, een huis of appartement kopen en wonen in Lochristi is interessant, en het is bovendien een goede investering in vastgoed.

Vastgoed kopen in de stad van Azalea’s en Begonia’s

Lochristi kent een ideale ligging. Lochristi ligt enkele kilometers ten noordoosten van Gent, op de weg naar Lokeren. Het heeft een afrit aan de E17 en sluit aan op de R4 van Gent.

Verder beschikt de gemeente Lochristi over een ruim aanbod aan onderwijsfaciliteiten, gaande van kleuter- en basisscholen tot middelbare scholen. De Vrije basisschool en de Edugo Campus Lochristi zijn slechts enkele voorbeelden. Studenten en volwassenen kunnen iets verderop in de studentenstad Gent terecht.

Ons Immo aanbod in Lochristi

Hebben we u kunnen overtuigen van Lochristi? Super! Hieronder vindt u ons aanbod aan vastgoed in Lochristi terug:

Vindt u toch niet meteen uw gading in Lochristi? Bekijk dan zeker ook ons aanbod aan onroerende goed in de nabij gelegen gemeenten zoals Gent, Sint-Martens-Latem, Evergem of Destelbergen.

Heeft u nog vragen of nood aan informatie? Aarzel dan uiteraard niet Immo Da Vinci te contacteren. We helpen u graag bij uw zoektocht naar een huis of appartement!