09 273 55 55

Immo in Drongen kopen?

Immo in Drongen kopen?

Denkt u eraan om vastgoed aan te schaffen in Drongen? Dan is de kans groot dat u de professionele begeleiding van een vastgoedkantoor zoals Immo Da Vinci zult inschakelen bij het vinden van een geschikte woning of appartement.

Wonen in Drongen

Drongen, gelegen in de Oost-Vlaamse stad Gent, is een deelgemeente met postcode 9031. Met ongeveer 13.000 inwoners en een oppervlakte van 27,43 km², biedt Drongen een rijke historie en een charmant landelijk karakter.

Ontdek alle voordelen van het kopen van onroerend goed in Drongen.

Waarom in Drongen kopen?

Drongen combineert de serene sfeer van een dorpsomgeving met de voordelen van een grote stad. Deze deelgemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot maar liefst de 7e eeuw. Enkele opmerkelijke bezienswaardigheden zijn onder andere de het beboomde dorpsplein met de Sint-Gerolfkerk, de Abdij van Drongen en het Kasteel Kapellegoed.

De deelgemeente is ideaal voor natuurliefhebbers. Nabij Drongen liggen namelijk de natuurgebieden Keuzemeersen en Assels, beide onderdeel van het Natuurpark Levende Leie, wat wandelen er prachtig maakt. Bent u meer een winkelliefhebber? Dan vindt u alles wat u nodig heeft op de Mariakerksesteenweg. Bovendien is het centrum van Gent met al zijn winkels gemakkelijk bereikbaar, slechts een korte rit met de fiets (20 minuten), bus (20 minuten) of auto (15 minuten) verwijderd van de deelgemeente.

Heeft u na het winkelen trek gekregen? Drongen biedt een breed scala aan eetgelegenheden en cafés. Van Brasserie Aurelle tot In Den Karpel of Grand Café, er is voor ieder wat wils. Vergeet zeker niet om de heerlijke streekproducten van De Zuivelhoeve te proberen.

Nog meer redenen om voor immo in Drongen te kiezen

Drongen is fantastisch goed te bereiken. De deelgemeente bevindt zich aan de R4, een belangrijke ringweg die Gent verbindt met omliggende gemeenten en belangrijke autosnelwegen. Zo staat u steeds zeer vlot in Brugge (45km) en Kortrijk (51km), en bereikt u gemakkelijk de Nederlandse grens (Sas van Gent is slechts 26 km rijden). Ook de N9 R40 (de Gentse binnenring) zijn eenvoudig bereikbaar.

Drongen is ook een ideale locatie voor gezinnen. Hier is een divers aanbod aan kinderopvang en scholen te vinden, zoals Basisschool Mijlpaal, Sint-Paulus en Kinderdagverblijf Co-Nijntje. Voor jongeren zijn er verschillende onderwijsinstellingen beschikbaar, zoals Campus Impuls, Binnenhof en Tectura. Bovendien is er na schooltijd veel te doen voor hen, met verschillende jeugdbewegingen, jeugdhuizen en sportclubs.

Ons Immo aanbod in Drongen

Hebben we u kunnen overtuigen, en bent u nu op zoek naar een woning in Drongen? Bekijk dan zeker eens ons aanbod aan woningen, of neem contact met ons op.

Overweegt u elders dan in Drongen te wonen?

Als Drongen niet helemaal is wat u zoekt, raden wij u aan ons aanbod in nabijgelegen gemeenten te bekijken. Bekijk onze panden in Gent, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Martens-Latem, Mariakerke, of meer.