09 273 55 55

Immo in Mariakerke kopen?

Immo in Mariakerke kopen?

Overweegt u om vastgoed te kopen in Mariakerke? Dan is de kans groot dat u de deskundige begeleiding van een vastgoedkantoor zoals Immo Da Vinci zult zoeken bij het vinden van een geschikte woning of appartement.

Ontdek alle voordelen van het kopen van immo in Mariakerke.

Wonen in Mariakerke

Mariakerke is een deelgemeente van de Oost-Vlaamse stad Gent. Met postcode 9030, ongeveer 14.000 inwoners en een oppervlakte van 5,37 km² combineert Mariakerke het beste van twee werelden: de rust van een groene oase met de dynamiek van een stad.

Waarom immo in Mariakerke kopen?

Mariakerke verenigt de rustige sfeer van een dorp met de voordelen van een grote stad. Deze deelgemeente kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de deelgemeente zijn onder andere de Onze-Lieve-Vrouw geboortekerk, Bourgoyen-Ossemeersen en Kasteel Claeys-Bouüaert.

Mariakerke biedt een scala aan mogelijkheden voor winkelliefhebbers. U vindt alles wat u nodig heeft binnen handbereik op de Brugsesteenweg. Bovendien is het centrum van Gent met al zijn winkels slechts een korte rit met de fiets (15 minuten), bus (20 minuten) of auto (20 minuten) van de deelgemeente verwijderd.

Heeft u na het winkelen trek gekregen? Meeriskercke biedt een divers scala aan eetgelegenheden en cafés. Van Romanoff's tot Eetcafé Den Boer of 't Stoofpotje, er is voor ieder wat wils. Vergeet zeker niet de sneeuwballen te proeven, een heerlijk streekproduct.

Nog meer redenen om voor immo in Mariakerke te kiezen

Mariakerke geniet van een uitstekende bereikbaarheid. De deelgemeente bevindt zich aan de R4, een belangrijke ringweg die Gent verbindt met omliggende gemeenten en de belangrijke autosnelwegen. Zo staat u steeds zeer vlot in Brugge (56km) en Kortrijk (53km), en bereikt u vlot de Nederlandse grens (Sas van Gent is slechts 23km rijden). Ook de N9 is gemakkelijk bereikbaar. 

Mariakerke is ook een uitstekende plek voor gezinnen. Hier is een divers aanbod aan kinderopvang en scholen te vinden, zoals De Wijze Eik, Sint-Lieven Kolegem en Kinderdagverblijf Pinkelotje. Voor jongeren zijn er diverse onderwijsinstellingen beschikbaar, zoals EVISO Mariakerke, GO! Atheneum Mariakerke en de Artevelde Hogeschool. Bovendien is er na schooltijd veel te doen voor hen, met verschillende jeugdbewegingen, jeugdhuizen en sportclubs.

Ons Immo aanbod in Mariakerke

Hebben we u kunnen overtuigen, en bent u nu op zoek naar een woning in Mariakerke? Bekijk dan zeker eens ons aanbod aan woningen.

Overweegt u elders dan in Mariakerke immo te bekijken?

Als Mariakerke niet helemaal is wat u zoekt, raden wij u aan ons aanbod in nabijgelegen gemeenten te bekijken. Bekijk onze panden in Gent, Wondelgem, Evergem, Drongen, of meer.